Forest header image

Symfony Finland
Random things on PHP, Symfony and web development

WordPressin tulevaisuus on Calypso ja JavaScript

WordPressin taustateknologian tulevaisuus on ollut hieman epäselvä, mutta se on huomattavasti selvempi. WordPressin tulevaisuus on JavaScript. Ensimmäinen askel tästä on Automatticin tänään julkistama JavaScript-pohjainen Calypso käyttöliittymä.

Calypso on uusi käyttöliittymä nykyiseen, jo hieman vanhentuneeseen WordPressin koodipohjaan. Se käyttää pian julkaistavaa REST rajapintaa. Uusi käyttöliittymä on rakennettu ajanhengessä JavaScript-pohjaisin teknologioin kuten Node.js ja React. Se on rakennettu täysin puhtaalta pöydältä ja on jo käytettävissä WordPress.com ympäristössä.

Ensivaiheessa Calypso on ainoastaan käyttöliittymä sisällön tuottamiseen, lukemiseen ja WordPress sivustojen hallintaan. Jälkiviisaana voi todeta että tämä oli päivän selvää koska Automattic on raivannut tietä JavaScript maailmaan sponsoroimalla React konffersseja ja olevalla muutenkin aktiivinen aiheen ympärillä.

Jatkossa Calypson taustalla toimiva vanha WordPress PHP moottori voidaan vaiheittain korvata modernimmalla vaihtoehdolla. Se saattaa toimia JavaScriptillä tai sitten ihan jollakin muulla teknologialla - myös aikataulu on täysin avoin.

Lue lisää aiheesta:


Written by Jani Tarvainen on Monday November 23, 2015
Permalink -

« Drupal 8 ja sisällönhallinta - Adaptiivinen sisältö, tuotesuositukset, verkkokaupat ja sisällönhallintajärjestelmät (CMS) »